Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μίλα, μη φοβάσαι


Μίλα, μη φοβάσαι
Εκδόσεις της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ΑΘΗΝΑ
Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, 12:00
Οι Εκδόσεις της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το παραμύθι Η σημαία της Φροξυλάνθης, της Ελένης Δικαίου, από το συλλογικό έργο: Μίλα μη φοβάσαι ‑ 3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο των Ε. Δικαίου, Β. Ηλιόπουλου, Τζ. Τασάκου, σε εικονογράφησηΛ. Βαρβαρούση, Δ. Παρίση και Β. Ψαράκη. Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου θα μιλήσει με τα παιδιά για το παραμύθι της ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα προσεγγίσουν το θέμα της ενδοσχολικής βίας, με εργαλείο παιδαγωγικά διαδραστικά παιχνίδια και στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής αντίληψης και έκφρασης.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 5 έως 9 ετών

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), μέσα από τα προγράμματά της συμβάλλει στην καταπολέμηση της προκατάληψης, του στίγματος και της ψυχικής ασθένειας.
Στο βιβλίο αυτό λογοτέχνες, ζωγράφοι, εκπαιδευτικοί και ειδικοί επιστήμονες γίνονται μια παρέα και χαρίζουν στα παιδιά τρεις ιστορίες,  ζωγραφιές και  δραστηριότητες,  στις οποίες κάθε παιδί θα ανακαλύψει  τον εαυτό του ή οικείες του καταστάσεις! Με το έργο του ο καθένας τα παρακινεί: Μίλα, μη φοβάσαι
Ένα βιβλίο που θα χαρούν τα παιδιά, τα οποία και θα βοηθήσει, ενώ θα αποτελέσει  εργαλείο στα χέρια τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών, συμβάλλοντας στην πρόληψη της βίας.
Η έκδοση του βιβλίου είναι ευγενική χορηγία της P&G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου